Гласуване за ЕП в чужбина

12 Apr

Скъпи сънародници, живущи извън територията на Република България,

Моля не забравяйте да подадете заявленията си за гласуване на предстоящите избори за Европейски парламент. Така ще може да се открият повече секции извън страната и Вие автоматично ще бъдете включени в избирателните списъци на избраното от Вас място. Срокът за подаване е до 29 април, а самите избори ще се проведат на 25 май 2014 г.

Кой може да гласува за излъчването на наши европейски представители като членове на Европейския парламент от Република България, можете да разберете от страницата, целево посветена на този въпрос и подготвена от Централната избирателна комисия.

Гласуване е възможно и без предварително подадено заявление, но опитът показва, че в такива случаи се чака значително по-дълго, тъй като тепърва трябва да Ви впишат в избирателните списъци на място. Обикновено предварително подалите заявление влизат веднага, защото не губят излишно време за формалности, които могат да бъдат свършени много по-рано… като например сега!

Подаването на електронно заявление по чл. 16, ал. 1 от ИК може да стане на официалното мрежемясто на ЦИК: https://www.cik.bg/register