Ден на будителите

1 Nov

Драги сънародници,

Нека несамо днес си спомняме за нашите примери за подражание от най-ново време, а по-честичко се мъчим да следваме стъпките им.

Противно на масовото объркване, Денят на всички (български) светии, вдъхновили десетки поколения преди нас, се отбелязва в съвсем друга част от годината, а именно на втората неделя след Петдесетница. Като гражданите на една модерна и светска държава, на днешния ден се обръщаме с почит предимно към тези наши сънародници, без чиито саможертви не бихме могли да се наслаждаваме на свободата и благосъстоянието, които, за жалост, за по-голямата част от света все още са само далечен блян…

Въпреки всичко, Нашата чиста и свята република е една цел, изискваща непрестанни усилия, каквито с най-голямо удоволствие мога да установя в огромни количества сред моите познати, съмишленици, а също и много непознати – млади, по-млади и съвсем млади – съотечественици. Нека всички ние продължим да си помагаме, когато имаме нужда от помощ, и се постараем да не си пречим по пътя към общото благо, ако не заради самите нас, то поне в името на онези, които ще дойдат след нас.

Да живее България!