RollerBG.com – българската страница за ролери

30 Sep

Първоначално публикувано на 19 март 2010 година. В текста умишлено липсват каквито и да било промени, въпреки че от доста време не мога да се организирам и да се занимавам толкова с този проект, колкото би ми се искало.


Част съм от група млади ентусиасти, които скоро започнаха един амбициозен проект. Става въпрос за уеб място, където може да се намери всичко, свързано по един или друг начин с ролеритестатии, трикове, места за каране, нови приятели кънкьори

Има и форум, в който се водят много интересни дискусии, а в календар се публикуват подробности за предстоящите събития съобразно местоположението на всеки потребител. Къде из страната ще се събират кънкьори да карат заедно и къде предстоят състезания са само два от многобройните възможни примери.

Достъпна е информация за най-различни стилове, като се започне от каране за здраве и в свободен стил, мине се през скоростно и агресивно каране и се стигне до съвсем екзотични варианти като придвижване по пресечена местност. В последствие ще се появят още много статии, както и немалко други интересни глезотийки.

Идеята е това да стане една жива мрежа на кънкьорите от всички стилове в различните краища на България, независимо дали се занимават професионално или ролерите са само хоби. Тук новостите от света на ролерите ще бъдат на една ръка разстояние.

Най-важното е, че всичко се прави от кънкьорите за кънкьорите. Авторите на статии се занимават сериозно с този спорт от години. Някои от една или две, а други – от десет и повече! Споделяме общи интереси, поради което и правим всичко това с хъс.

Надяваме се да намерим още съмишленици в начинанието. Очакваме с интерес всеки, който е запленен от красотата на ролерите, пък бил той (или тя!) на шест или сто и шест години.

За повече информация: http://rollerbg.com/