Нощен транспорт в София

17 May

Цялостно предложение за нощен транспорт в София, от няколко седмици вървят обсъждания за въвеждането на такъв във Варна и очакваме възможно най-скоро това действително да се случи поне във всичките ни областни средища, без изключения. :)

„Приятели, с голяма радост Ви представяме нашата концепция за нощен транспорт в София. Тази идея трябва да достигне до повече хора, затова споделяйте, харесвайте, коментирайте. Само с гласност и с Вашата подкрепа ще успеем да я реализираме. Благодарим Ви.“

Всъщност идеята за нощен транспорт в София не е нова. Още през 2009г. Общината, след настояване на граждански организации, въвежда експериментално автобусно движение през нощта. Първо по линия 94, а след това по 3, специално създадени за целта линии, които се пресичат в центъра на града. За съжаление, този експеримент се оказа изцяло неуспешен и скоро след започването ѝ, авантюрата нощен транспорт приключи. За причините, довели до този провал може да се говори много. Екипът на Спаси София изготви специален анализ, за да сме сигурни, че грешките довели до неуспеха на идеята няма да се повторят и поуките ще бъдат взети. Така, базирайки се на нашите представи за това как трябва да изглежда една система за нощен транспорт, както и взимайки предвид грешките, които бяха допуснати, разработихме цялостна концепция за нощен транспорт, която ще представим в поредица от статии. Днес, нашата цел е да Ви запознаем с основните компоненти на тази концепция.

Повече информация за предложението на Спаси София за Нощен транспорт в Столицата.