Как да бъдеш глупав!?

29 Jan

Напоследък се върти едно изображение в Междумрежовото пространство със долното съдържание. Уточнения, подмяна на ненужни чуждици и смекчаване на изказа – мои.

Как да бъдеш глупав!?
Обвинявай гейовете, бежанците и българите в чужбина за случващото се в България. Междувременно пиши на (никому неразбираема) шльокавица, хвърляй си отпадъците на пътя и гласувай за едни и същи доказани мафиотски свине всяка година.

А ето и моите уточнения по въпроса: … или не гласувай въобще „щот’ всичките са мръсници”; също не проявявай никаква обществена заинтересованост; не следи как гласуват поне европейските, народните и общинските представители, които са най-близо до възгледите ти, и не им показвай проблеми за отстраняване. Не сигнализирай полицията, пожарната или бърза помощ при спешни случаи. Не си търси правата в съда, когато си убеден, че истината е на твоя страна. Не търси помощ от специалист. Никога! По никакъв повод!

За всичко това се жалвай на по чашка с компания, вкъщи или в някоя (виртуална) кръчма.

Може лично да укриваш данъци или поне да въртиш нелегален оборот (т.е. без касов бон), да спомоществователстваш всеизвестни богаташи със съмнителен произход на средствата, купувайки най-редовно от тях (Лафки, купища вестници, цигари и т.н.). Може да си пилееш парите на хазарт при част от тях (казина, държавна лотария и пр.). Може да търгуваш на черно и по-явно: нелегални битаци, хомеопати и баячи колкото щеш! А, да, и да не забравиш случайно, Православната църква ти е виновна, дори когато теб не би трябвало да те бърка, понеже си атеист, сектант или от друго вероизповедание. Ей така, за спорта. Също може и Костов, Вълко Червенков, цар Фердинанд, Обама, Буш, Путин или Меркел. Просто си избери някого да отговаря за всички твои беди. Толкова е просто!

Добавка: + чакай на Европейския съюз да „оправи“ България, докато междувременно нямаш представа как работи „т’ва нещо“ и кой взима решенията в него. (Красимир Герджиков)